TIPS

Mail från Carin Hammarberg med sina hundar Goodis och Mischa.

/ Det senaste vi har börjat med är att lägga pussel - inpirerade av artikeln i Hundsport. Sagt och gjort en plockhink för bebisar inhandlades som julklapp till Goodis. Jovisst - nu kan han ta upp en kloss och lägga den i handen, nästa steg är att lägga klossen i rätt hål. Återkommer när han har lärt sig detta. Han tycker det är urkul och är jättesnabb när han utför sin övning.

I höstas gick vi en helgkurs (2 dar) i kantarellsök, med Goodis naturligtvis. Han lärde sig snabbt och var en av de bästa på kursen. Sen är det bara att frysa in kantareller och plocka fram när man vill öva. Helkul.

Eftersom allt ska gå så fort - tycker Goodis - så har han även gått på agility. Oh så roligt tycker Goodis! Nu ska husse bygga hinder till våren.

Javisst kan man ha jättekul med sin cairn. /

Cairnterriers är en hundras som tycker om när det händer saker. Följande tips tycker våra hundar om. Det är dock DU husse/matte som måste stoppa upp leken efter ca. 10-20 minuter för det är jobbigt för hunden att göra dessa övningarna.

Om du använder dig av dessa tips kommer du att få en mycket alert och arbetsglad hund som kommer att beundra och lyssna på dig hela tiden.

Vill du lägga till ett tips. Skicka ett mail till mig så för jag kanske in just ditt tips på denna sida.